İstanbul'a 30dk. uzaklıkta, Hereke - Şirinyalı'daki bu dalış noktası, şartları itibariyle çok iyi bir eğitim merkezi olup zengin ve bir o kadar da yoğun canlı yapısı ile dalıcılara unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Her dalışta keşfedecğiniz sualtı güzellikleri ve yeni sürpriz heyecanınızı ve adrenalinizi yükseltecektir. Bunun en sevindirici tarafı ise Marmara Deniz'inin eski canlılığına kavuştuğuna şahit olmak. Hafta içi, hafta sonu gündüz ve gece dalışlarına katılabilir yada kendi grubunuzla dalış planlayabilirsiniz. Tüp ve ekipman desteği sağlanmaktadır. Tarih ve saat bildirmeniz yeterlidir.

Dalış merkezimiz kapalı 110m² ve açık 130m² alan üzerinde hizmet vermektedir. Tesisimizde her türlü dalış ekipmanı bulunmaktadır. Eğitim sahamız umuma kapalı olup derslerimiz tamamen sakin bir ortamda özel olarak yapılmaktadır. Teori derslerimiz, talebe yönelik online ya da dershane ortamında yapılabilmektedir. Eğitim sürecinden sonra oluşturduğumuz Whatsapp veya Yotube gruplarına dâhil olarak her türlü bilgi paylaşımlarından yararlanabilirsiniz. Bizler ile geçireceğiniz eğitim sürecinden sonra sizler ile iletişimimizi sürdürerek dalış hayatınızda karşılaşabileceğiniz her türlü konularda destek olmaktayız.

SUALTI BECERİLERİ EĞİTİM PROGRAMIMIZ...,



ABC ile baş suda yüzme...

ABC ile sırt üstü yüzme...

Burun refleksi çalışması...

Serbest dalış çalışması...

Suya giriş teknikleri...

Nötür yüzerlik-ağırlık ayarlama...

Kontrollü yükselme ve Kontrollü alçalma...

Regülatör bulma-1 Yandan...

Regülatör bulma-2 Omuzdan...

Regülatör temizleme-1 Nefes ile...

Regülatör temizleme-2 Serest akış butonu ile...

Yarım maske tahliye...

Tam maske tahliye...

Maskesiz soluma...

Yedek hava kaynağı-ahtapot-kullanımı...

Ana hava kaynağından hava paylaşımı/çimlenme...

Yedek hava kaynağı -ahtapot- ile yükselme...

Serbest akışlı regülatörden soluma...

Yüzerlik-1 Palet ucunda askıda kalma Nefes ile...

Yüzerlik-2 Palet ucunda askıda kalma BC kontrolü ile...

Yüzerlik-3 Orta suda askıda kalma...

Yüzeyde dalış donanımı çıkarma ve kuşanma...

Yüzeyde ağırlık kemeri çıkarma ve takma...

Sualtında dalış donanımı çıkarma ve kuşanma...

Su altında ağırlık kemeri çıkarma takma...

PADI, Dünyanın en büyük tüplü dalış organizasyonlarından biri olan PADI ya da Profesyonel Dalış Eğitmenleri Birliği, 1966 yılında Illinois’de iki arkadaş tarafından hayal edildi. Profesyonel olmayan sertifikasyon kurumlarının teknolojiden yeteri kadar faydalanmadıkları ve dalışa başlanmasını gereksiz yere zorlaştırdıkları düşünüyorlardı ve bunun daha kolay bir yolunun olduğunu biliyorlardı.

1966’da John ve Ralph, Morton Grove’da 30 USD lık bir yatırımla başında “Professional” kelimesi olan “Dalış Eğitmenleri Derneğini” kurdular ve böylece PADI kısaltması doğdu.

Amaçları; Düzenli olarak dalış yapan kendine güvenen tüplü dalgıçlar yaratmak için ilgili, öğretim olarak geçerli tüplü dalış eğitimi sunarak daha fazla insana sualtı dünyasının keyfini çıkarma şansı vermek.

1970 yılında, PADI Ofisi Kaliforniya’ya taşındı ve modüler bir eğitim programı geliştirildi. 1972’de PADI Open Water Diver sertifikası başlatıldı. 1970’lerin sonlarında ve 80’lerin başında, PADI her kurs için kendi entegre, multimedya öğrenci ve eğitmen eğitim materyallerini oluşturmaya başladı. 1980’lerin sonunda PADI, dünyanın önde gelen tüplü dalış eğitim organizasyonu haline geldi.

2003 yılında John Cronin vefat etti. Arkadaşı ve PADI’nin kurucu ortağı Ralph Erickson, üç yıl sonra vefat etti. PADI’nin meşalesini, dünyayı tüplü dalışla tanıştırmaya devam eden günümüzün PADI Profesyonelleri neslinin ellerine güvenle teslim etmeden önce, uzun yıllar gururla taşıdılar.

PADI, 2016 yılında 50. yılını kutladı ve okyanus gezegeninin sağlığına uzun süredir devam eden taahhüdünü yeniden teyit etti. PADI, güvenli ve sorumlu dalgıç eğitimine bağlı kalırken, pozitif sosyal ve çevresel değişimi teşvik eden küresel çabaları desteklemek için dalgıçları bilgi ve somut eylemlerle güçlendirerek dalış endüstrisinin ve tüm gezegenin karşı karşıya olduğu temel sorunlar üzerinde önemli bir etki yaratmayı amaçlamaktadır. Padi dalış eğitimi, yenilikçi bir dalış eğitimi olarak değerlendirilebilir.

DALIŞ EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ, İSTENEN BİLGİ ve BELGELER...,

TEORİK ve PRATİK EĞİTİM PROGRAMIMIZ...,

TEORİK ve PRATİK EĞİTİM PROGRAMIMIZ...,

TSSF, Türkiye’de su altında yapılan branşların faaliyetlerini düzenleyen özerk bir federasyondur. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ ne bağlı olarak ‘Sualtı Sporları, Can kurtarma, Su kayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu’ ismiyle 1980 yılında kuruldu. Federasyonun adı, 2004 yılında “Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu” olarak değiştirildi. 12 Nisan 2006 tarihinde “İdari ve Mali Yönden Özerklik” kararı alındı.

Ülkemizde sualtı spor kültürünü yaymak ve benimsetmek amacıyla, sualtı sporları ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlikler düzenlemek, Uluslararası sualtı sporları ve dalış etkinlikleri ile ortaklaşa eğitim, belgelendirme, denetim koşullarını oluşturmak ve yürütmektir.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan sualtı birimlerine dış kaynaklı personel alımlarında TSSF tarafından kabul edilmiş olan CMAS Dalıcı sertifikalarını tercih etmektedir.

Copyright © 2024 Vatoz Dalış Merkezi - All Rights Reserved.